De tweede gezamenlijke collecte van de stichting Goede Doelen Venray heeft ruim 69.500 euro opgeleverd. Dat is een stijging van ruim dertien procent ten opzichte van de opbrengst in 2016.

In de week na Pasen vond de tweede gezamenlijke collecte plaats. Zo’n 300 collectanten gingen op pad om voor zestien landelijke goede doelen geld in te zamelen. Het is gebleken dat de collecteweek voor Goede Doelen Venray meer bekendheid heeft gekregen. Voor veel mensen is het inmiddels een vertrouwd verschijnsel: de envelop in de bus en in de week erna bezoek van de collectant. En met succes!

De stijging van de opbrengst is overigens niet geheel opmerkelijk te noemen. De laatste jaren blijkt de gemiddelde Venraynaar steeds goedgeefser. Vorig jaar was de opbrengst 61.400 euro. In 2015, toen collectanten van de verschillende goede doelen nog afzonderlijk langs de deuren gingen, lag het resultaat zelfs onder de 30.000 euro. 

De gezamenlijke collecte voor de goede doelen vond dit jaar voor de tweede keer plaats. Stichting Goede Doelen Venray bestaat uit vrijwilligers van de zestien goede doelen. Door één week per jaar gezamenlijk te collecteren namens alle goede doelen, kan de stichting Goede Doelen Venray mooie opbrengsten blijven behalen voor de aangesloten goede doelen.

Bekijk hier het overzicht met de opbrengsten per deelnemend fonds.