Goede Doelen Venray: De derde ronde komt er aan!

Goede Doelen Venray organiseert de jaarlijkse gezamenlijke collecte in Venray. De vorige collecte in 2017 was een groot succes. Zo’n 300 collectanten gingen op pad om voor zestien landelijke goede doelen geld in te zamelen. In totaal is ruim € 69.500 opgehaald. Dit was ruim 13% meer dan de opbrengst van 2016! De nieuw ronde van de gezamenlijke collecte wordt gehouden van dinsdag 3 april tot en met maandag 9 april 2018. De voorbereidingen zijn al weer in volle gang.

Alle inwoners ontvangen in de week vóór 3 april een brief, waarin aangegeven kan worden welke goede doelen men wil steunen en voor welk bedrag. Er kan daarbij gekozen worden voor een machtiging of voor de schenking van een contant bedrag in de bijgevoegde retourenvelop. De envelop wordt een week later weer opgehaald. Op deze manier blijft de ondersteuning van goede doelen niet alleen mogelijk, maar wordt deze ook gemakkelijker en veiliger. En er komen minder collectanten aan de deur. 

De goede doelen die deelnemen in Venray: Nederlandse Hartstichting, Longfonds, Nederlandse Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, Hersenstichting, Nederlands Brandwondenstichting, Nierstichting, Alzheimer Nederland, Epilepsiefonds, Reumafonds, Amnesty International, Prinses Beatrix Spierfonds, Nationaal fonds kinderhulp, Maag Lever Darm stichting, MS fonds en het fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Overigens is de organisatie op zoek naar mensen die de groep collectanten willen versterken. Men kan zich melden via de website.

De gegevens van de collecte, organisatie en opbrengst zijn openbaar. Men kan alle gegevens inzien op deze website: www.goededoelenvenray.nl   Ook op Facebook is Goede Doelen Venray actief.