Goede Doelen Venray, een initiatief om te komen tot een jaarlijkse gezamenlijke collecte.

In Venray wordt er voor vele goede doelen gecollecteerd. De inwoners van Venray zijn ruimhartig als het om giften aan die goede doelen gaat. Toch beseffen ook wij als collectanten dat de veelheid aan goede doelen het lastiger maakt steeds opnieuw keuzes te maken. Daarom hebben diverse goede doelen in Venray besloten om de handen in één te slaan en hebben “Goede Doelen Venray” opgericht. En door één week per jaar samen te collecteren voor alle goede doelen tegelijk, kunnen wij mooie opbrengsten blijven behalen. De goede doelen stappen over op het gezamenlijk collecteren. Iedereen die de goede doelen een warm hart toedraagt, kan die blijven ondersteunen. Iedereen hoeft daarvoor maar een keer per jaar te kiezen.

De goede doelen collecte wordt in 2017 gehouden van 18 april tot en met 23 april 2017.

Alle inwoners van Venray ontvangen, in de week vóór 18 april een collecte-envelop met brief, waarin aangegeven kan worden welke goede doelen men wil steunen en voor welk bedrag. Er kan daarbij gekozen worden voor een machtiging of voor de schenking van een contant bedrag in de collecte-envelop. De envelop wordt een week later weer opgehaald. Op deze manier blijft de ondersteuning van goede doelen niet alleen mogelijk, maar wordt deze ook gemakkelijker en veiliger. En er komen minder collectanten aan de deur. Alle genoemde doelen hebben een CBF keurmerk en reeds enige jaren gecollecteerd en maken deel uit van de organisatie achter Goede Doelen Venray.

Een flink aantal gemotiveerde mensen is druk bezig om dit alles weer in goede banen te leiden. 

 

Goede Doelen Venray

Jan-Hein de Wit | voorzitter

De goede doelen die deelnemen: KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting, Longfonds, Nierstichting, Prinses Beatrix Spierfonds, Nederlandse Rode Kruis, Reumafonds, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Nederlandse Brandwondenstichting, Amnesty International, Nationaal Fonds Kinderhulp, Epilepsiefonds, Maag Lever Darm stichting, Alzheimer Nederland, Nationaal MS fonds, Hersenstichting Nederland.